× Dyskusje na tematy związane bezpośrednio z serwisem Polskiej Społeczności NVDA. Ogłoszenia, propozycje zmian, sugestie odnośnie rozwoju serwisu.

Pytanie Problemy na stronie NVDA

2018/04/13 09:27 #1 przez Lowca Androidow
Są problemy z działaniem na stronie NVDA, z poruszaniem się po niej, logowaniem.
Uważam, że powinien być najnormalniejszy odnoścnik - zaloguj się/zarejestruj się, a nie to co jest aktualnie wyskakujące okienko któe np. u mnie nie jest czytane przez NVDA, Win 10 Home, jak rónież Win 10 Pro (w pracy) w obu przypadkach Fierfox Quantum najnowszy oraz NVDA 18.1.1
Wciskam przycisk koło szukajnki i pojawia mi się okienko z loginem i hasłem i muszę się posługiwać myszką inaczej nie da rady - powinno być normalnie tak jak było przed zmianami - dodatkowo można było sobie dodać stronę logowania do ulubionych - teraz takiej opcji nie ma, bo to nie strona.
To raz, a dwa - zakłądam nowy wątek i domyślnie kursor jest w plu Tytuł, ale jak odruchowo kliknę tabulator to przechodzę do okna gdzie wpisujemy treść posta, niestety Shift+Tab nie powraca do wiersza gdzie mogę wpisać tytuł wątku - coś z tym należałoby zrobić.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2018/04/13 10:36 #2 przez Patryk Doering
Hej Łowco,
formularz logowania jest wyświetlany obecnie na każdej podstronie dla użytkowników niezalogowanych. Możesz dostać się do niego przechodząc po nagłówkach "h" lub po polach edycyjnych "e". Dodatkowo można logować się przez Facebook, Twitter i Google+. Wystarczy kliknąć w odpowiedni odnośnik dostępny pod formularzem logowania. A jeśli to mało to na forum pod wpisem są linki do stron logowania i rejestracji. Dostęp do strony logowania jest stały i niezmienny: www.nvda.pl/logowanie . Dodaj go sobie do zakładek i problem masz rozwiązany.

Pozdrawiam słonecznie
Patryk Doering

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: Patryk Doering

Filmy o NVDA

Pokaż wszystkie filmy